Skal der holdes fest hvis barnet ikke bliver konfirmeret?

Skal der holdes fest hvis barnet ikke bliver konfirmeret?

Hvert eneste år giver dette punkt nok anledning til mange debatter og måske endda også diskussioner i de mange danske hjem. Det rammer også engang imellem forsiderne på medierne, hvor der bliver diskuteret om, hvorvidt børn skal holde en fest, hvis de ikke vælger at blive konfirmeret.

Det ligger jo frit for at undlade at blive konfirmeret. Hvis barnet ikke ønsker at lade sig konfirmere, skal der ikke holdes en konfirmation. Men om der i så fald skal holdes en borgerlig konfirmation eller en nonfirmation, som det også kan hedde, er jo op til barnet eller familien selv.

Snak om det i jeres egen familie

Lige så snart du får et barn i den alder, vil andre folk begynde at have meninger om dette punkt. Især hvis barnet ikke skal konfirmeres. Men det er meget vigtigt, at du sørger for at tage denne snak internet i familien og ikke lader udefrakommende diktere, hvad I skal gøre.

Lyt til dit barn i denne situation. Snak om jeres forskellige meninger og holdninger og kom frem til noget, som I alle kan være med på. For nogle er det at holde en fest, mens andre måske tager ud at rejse, giver en gave eller lignende som erstatning for en fest. Der er mange måder at komme omkring det på.

Flere holder nonfirmation fester

Vil dit barn meget gerne have en stor fest, selvom der ikke skal holdes en egentlig konfirmation, kan du jo også sagtens gøre det. Der er ingen regler for, at du kun må holde en stor fest for din 13-årige teenager, fordi vedkommende skal konfirmeres.

Du kan nemt bare leje en festsal, bestille mad og drikke og invitere de gæster, du eller I gerne vil have med. Så er det jo bare en fest uden en tur i kirken.

Forvent delte meninger i familien og omgangskredsen

Hvis dit  barn vælger en nonfirmation, og der stadig bliver arrangeret en fest, skal du være klar på, at der nok er en del i din nærmeste omgangskreds eller familie, som vil have en mening om netop dette punkt.

Jeres lille familie skal naturligvis bare gøre det, I har lyst til. Men det kan ikke undgås, at der kommer nogle meninger, oftest fra de ældre, om jeres valg. Mange mener, at en nonfirmation ikke skal fejres, men en ikke-religiøs har lige så meget ret til en stor fest, som en der har været en tur i en kirke.

Giv en stor gave i stedet for en fest

Det kan også være, du er af den mening, at der ikke skal holdes en stor fest, når der ikke har været en egentlig konfirmation. I stedet kan du jo så vælge at give en større eller mindre gave til teenageren, hvis du har lyst til det.

Nogle familier vælger at tage ud at rejse, nogle vælger at give en computer, en smartphone eller en anden større gave, og nogle enkelte vælger bare at give en pengegave. Det kan du også overveje.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.